Modele me grep greke

Punën me grep AJO e ka marrë me Vete Kudo që ka shkuar ashtu si shumica e grave Shqiptare që bëjnë pajë, por më 1990 PASI Lindi fëmijën e pestë, një vajzë të cilës IA ka vënë emrin Kushtetua, Shpresa u paralizua. “Jeta është parcelle të papritura. Unë e Kam jetuar vështirë. E internuar në kohën e diktaturës. E paralizuar në kohën e demokracisë. Por, NUK u përkula “, thotë Shpresa. Pas paralizës, Puna me grep Ishte e vetmja me të cilën AJO Mund të ndihmonte Familjen e SAJ. Prej asaj KOHE në 26 vjet AJO ka krijuar, bashkë me shoqet e SAJ PA Fund MODELE. Hysgjokaj, ashtu si pjesa tjetër e Myzeqesë, njihet kryesisht për prodhimet në sera. Fshati ndodhet në masivin e kodrave, Rreth 20 kilométra nga Lushnja në krahun verior të qytetit.

Gratë punojnë përkrah burrave në bujqësi në shumicën e ditës, ndërsa në kohën e lirë DISA prej Tyre punojnë me grep. “Plan Albania” e mbështeti këtë Grup, Duke u ofruar trajnime të ndryshme për punë në bujqësi, ndihmesën e grave në prodhimet bujqësore, marketing dhe menaxhim, por Ndihma më e Madhe, sipas Shpresës, gjatë këtij Projekti u DHA në krijimin grupit të Punës për prodhimet artizanale me grep. Vetëm DISA nga gishtat e secilës doré i binden 66-vjeçares Shpresa Krasniqi e paralizuar në të Errësira Trupin. Por Kaq i duhen për të mbajtur në Duar grepat me të cilët punon çentro, mbulesa, bluza e çfarë i Probajmo në mendje. Nëna e pesë fëmijëve është e detyruar të qëndrojë në karrocë prej 26 vjetësh, por NUK i është dorëzuar fatkeqësisë. “U bashkuam DISA gra që punonim me grep. Qëndronim bashkë dhe punonim. Kemi krijuar mijëra MODELE Pune artizanale “, thotë Shpresa. AJO thotë se gratë Tani besojnë që me punimet që kanë bërë Mund të hapin një ekpozitë, madje besojnë se përmes pneu Mund të bëhen ndihmë për të tjerë. Duam të ndihmojmë njerëz në nevojë “, thotë AJO për BIRN.

. “Është një ëndërr, por duam ta bëjmë realitet”,-thotë Nazmie sharka, ndërsa Tregon punët e panumërta të dorës, ngjyrat dhe Modelet, AJO rrëfen Edhe se NUK e kanë pasur të lehtë. . Në punishten e grave të Hysgjokajt. Foto: Arben velo/BIRN 66-vjeçarja ka kaluar një jetë fort të vështirë, që Pak Mund ta mendojnë. AJO Probajmo nga familja Poda e njohur në Korçë. Familjen dhe até i internuan në baldushk të Tiranës ku jetoi një pjesë të jetës. “Ka qenë viti 1970. Humbëm gjithçka.

Por Atje punoja me Mish dhe shpirt. Fitova respektin e banorëve të kësaj zone… Pastaj Kur Vija në fshatin Hysgjokaj, te motra IME e martuar Këtu, u njoha me Limonin, kosovarin nga Malisheva, me të cilin u martova dhe krijuam Familje “, thotë AJO. AJO bashkë me flutura toskën, Nazmie Lekë, Drita rrasën dhe Rake xhepexhiun nga hysgjokaj i lushnjes, janě bashkëthemeluese të shoqatës “darsia”, e CILA Tani bashkon 70 gra të fshatit të cilat punojnë dhe tregtojnë punë Dore, me të cilat ndihmojnë familjet.